2014-04-20

Ell klassiko och division 1 kval har det varit de senaste veckorna. Först ut var det BK-46 i handboll som tog emot SIF (Sjundeå IF) in den traditionella Ell klassiko matchen. Publiken var verkligen med från första början och det som verkade bli en riktigt tuff fight mellan dessa två lag, blev till slut en lång transportsträcka där BK-46 utklassade sin motståndare i lokalderbyt.

FBC Raseborg Knights innebandylag hade förlörat första matchen i det slutliga division 1 kvalet mot Erä akatemia med 3 - 2 på bortaplan. Det var en litet snöplig förlust. Detta gjorde att laget verkligen hade laddat upp inför hemma matchen och utgick från att det skulle bli en tredje match. Det såg lovande ut under första period då man ledde med 3 - 0, andra period inleddes även den starkt där man gick upp i en 4 - 0 ledning. Sedan började dock raset. Tyvärr så stort ras att motståndarna till slut vann med 5 - 8. Det blir division 2 även nästa år men med litet extra krydda då även Hangölaget HaHy kommer att finnas med i samm division.